PADELIO PIRAMIDĖ — KAS TAI?
Tai atvira erdvė visiems padelio mėgėjams, kuriuos jungia bendras hobis – padelis. Nesvarbu, kokiam padelio klubui priklausai, kokį žaidimo lygį pasiekei, piramidė visus įtrauks į smagias padelio žaidimo kovas.
KOKS PIRAMIDĖS ŽAIDIMO PRINCIPAS?
Piramidės turnyre žaidėjų poros sunumeruojamos ir suskirstomos į piramidės formos lentelę. Kiekviena pora siekia užimti kuo aukštesnę piramidės poziciją. Kad pakiltų, žaidėjų pora turi laimėti prieš aukštesnėje pozicijoje esančią varžovų porą.
KURIAS PORAS GALIMA KVIESTI MAČUI?
Dalyviai gali kviesti poras, tik esančias toje pačioje piramidės eilutėje, kurioje yra žaidėjų pora, t. y., esančius į kairę pusę nuo jos arba viena piramidės eilute aukščiau. Tačiau poros esančios 36 pozicijoje ir aukščiau gali kviesti poras esančias toje pačioje eilutėje, bei dviem eilutėmis aukščiau.
Poros, užimančios 1-15 vietas, gali kviesti bet kurį žaidėją, išskyrus esančius žemesnėse pozicijose (pvz., 11 numeris gali kviesti 1, 2 numerį, ir t.t., tačiau 7 numeris negali kviesti 8 ar 9 numerio).
KĄ REIŠKIA ŽAIDĖJŲ PORA „BALTOJE“, „PILKOJE“ IR „ŽALIOJE“ POZICIJOJE?
Pora, esantis „PILKOJE“ pozicijose, yra neaktyvi arba jo kviesti negalite, „ŽALIOJE“ — užimta, t. y., ką nors iškvietusi arba yra iškviesta. „BALTOJE“ pozicijoje – pora, kurią galite kviesti.
KAIP UŽSIREGISTRUOTI?
  • prisijungti iMatch.lt svetainėje,
  • užpildyti asmeninės informacijos anketą,
  • sumokėti piramidės nario mokestį – 15 EUR (piramidės narystė galioja iki finalinio turnyro datos).
  • Jūsų sėkminga registracija trijų dienų bėgyje bus patvirtinta turnyro kontaktinio asmens.
  • VšĮ Tenisas kitaip,  a.s. LT044010051005342987, mokėjimo paskirtis: Padelio piramidė

Tik sumokėjus piramidės mokestį būsite įtraukti į turnyrą.

Į piramidės turnyrą galima registruotis ir prisijungti bet kuriuo metu, tačiau pora bus įrašoma į paskutinę piramidės poziciją. Organizatorius pasilieka teisę, išimtinais atvejais, atsižvelgiant į pasiekimus, įrašyti žaidėjų porą į aukštesnę poziciją.

KAIP IŠSIKVIESTI ŽAIDĖJŲ PORĄ? KAS YRA POROS KAPITONAS?
Turnyre prisiregistravusios poros „Mano iMATCH“ skyrelyje yra langas „IEŠKOTI VARŽOVO“. Čia rasite sąrašą porų, kurias galima kviesti. Paspaudę ant norimos iškviesti poros, pora patenka į „Varžovų krepšelį“. Jūs galite pasirinki 4 varžovų poras. Užpildžius laukus „Data ir laikas“ ir „Mačo vieta“ automatiškai išsiunčiamas elektroninis laiškas bei sms žinutė apie planuojamą mačą kviečiamos žaidėjų poros kapitonui. Kapitonas – tai pirmasis užregistruotas žaidėjas poroje (pvz.: Petras Petraitis / Jonas Jonaitis t.y. kapitonas Petras Petraitis). Atmetus arba laiku nepatvirtinus iškvietimo, užklausa siunčiama kitai prioritetine tvarka nurodytai porai – jos kapitonui. Sms žinute ir elektroniniu laišku poros kapitonas bus informuotas apie kvietimo priėmimą arba visų kvietimų atmetimą. Iki žaidimo turi būti likusios bent 24 valandos (neskaičiuojant laiko tarp 21 val. ir 9 val.), jeigu nesusitarta kitaip.
KOKIU LAIKU REIKTŲ KVIESTI ŽAIDĖJŲ PORĄ MAČUI?
Kiekvienas žaidėjas savo profilyje yra nurodęs tinkamą laiką mačui. Piramidės turnyro žaidėjui rekomenduojama nurodyti ne mažiau nei 24 valandas per savaitę. Jeigu konkretūs laikai nėra nurodyti, vadinasi, tinka bet kuris laikas. Kiekviena pora turi teisę turėti nekviečiamumo laikotarpį, jeigu yra išvykę, traumuoti ar kt.
KAIP PATVIRTINTI AR ATMESTI IŠKVIETIMĄ ŽAISTI?
Poros kapitonui gavus pakvietimą žaisti (sms žinute ir e-paštu),  jis turi susisiekti su savo parteriu ir per 3 val. atmesti arba priimti kvietimą imatch.lt svetainėje. Atmetus arba laiku nepatvirtinus pakvietimo, jokios sankcijos nėra taikomos. Jeigu kvietimas išsiųstas nuo 21.00 iki 9.00 val., sutikimo ar kvietimo atmetimo laikas perkeliamas į kitą dieną. Kai kviečiantysis ir kviečiamasis sutaria dėl susitikimo laiko, žaidimas laikomas suderintu ir patenka į langą „MANO MAČAI“.
KĄ DARYTI, JEIGU MAČAS YRA SUDERINTAS, BET NEĮVYKSTA DĖL KAŽKURIOS POROS KALTĖS, LIKUS DAUGIAU NEI 48 VAL. IKI MAČO?
Bendru sutarimu žaidėjai gali, nekeičiant kvietimo sistemoje, sužaisti mačą artimiausių 7 dienų bėgyje abiem porom priimtinu metu. Jeigu nepavyksta sužaisti mačo, užskaitomas techninis pralaimėjimas kaltininkui rezultatu 0/1. Rezultatą, bendra nustatyta tvarka, suveda pora laimėtoja.
KĄ DARYTI, JEIGU MAČAS YRA SUDERINTAS, BET NEĮVYKSTA DĖL KAŽKURIOS POROS KALTĖS, LIKUS MAŽIAU NEI 48 VAL. IKI MAČO?
Suderinus laiką, bet neatvykus, neatvykusiai porai įskaitomas pralaimėjimas rezultatu 0/1. Patirtus aikštelės nuomos nuostolius padengia žaidėjų pora atšaukusi mačą.
Tačiau bendru sutarimu, sužaisti mačą žaidėjai gali – neįskaitant pralaimėjimo, nekeičiant kvietimo sistemoje 7 d. bėgyje abiem porom priimtinu laiku. Jeigu galiausiai nepavyksta sužaisti mačo, užskaitomas techninis pralaimėjimas porai kaltininkei rezultatu 0/1. Rezultatą, bendra nustatyta tvarka, suveda pora laimėtoja.
KĄ DARYTI, JEIGU KVIETI TĄ PAČIĄ PORĄ ANTRĄ KARTĄ IŠ EILĖS, O JI VIS NESUTINKA ŽAISTI?
Jeigu 7 dienų laikotarpyje siunčiamas antras kvietimas tai pačiai žaidėjų porai profilyje nurodytu tinkamu žaidimo laiku ir kviečiamiesi vėl atsisako žaisti, tokia pora turi sutikti su pralaimėjimu arba turi pasiūlyti savo laiką artimiausių 7 dienų laikotarpyje, tinkamą abiem porom. Kad įsigaliotų ši taisyklė, tarp pirmo ir antro kvietimo turi būti praėjusios 72 val. Nepavykus susitarti kreipiamasi į turnyro kontaktinį asmenį.
KOKS DRAUGIŠKUMO PRINCIPAS GALIOJA PIRAMIDĖJE?
Sutarus mačą žaidėjai už aikštelę moka lygiomis dalimis, kamuoliukais rūpinasi kviečiančioji pora.
SU KIENO KAMUOLIUKAIS ŽAIDŽIAMAS MAČAS?
Kamuoliukais rūpinasi kviečiantys.
KOKIA YRA 4 DIENŲ TAISYKLĖ?
Tą pačią žaidėjų porą vėl galima kviesti ne anksčiau kaip po 4 dienų, t. y., jei Petro pora išsikvietė Jono porą ir jam pralaimėjo, tai Petro pora Jono porą vėl gali kviesti ne anksčiau kaip po 4 dienų.
KUR VYKSTA PIRAMIDĖS TURNYRO ŽAIDIMAI?
Piramidės žaidimai vyksta Vilniuje: Padelio teniso akademijoje, Viršuliškių skg. 28 ir Vilniaus padelio klube (Bernardinų aikštynas), B. Radvilaitės g. 6c.
KAIP ŽAIDŽIAMI PIRAMIDĖS MAČAI?
Žaidžiama iki dviejų laimėtų setų. Trečias setas žaidžiamas „Tie-break“ iki 10 taškų. Žaidėjams susitarus gali būti žaidžiamas visas trečias setas.
KAS ĮVEDA SUŽAISTŲ VARŽYBŲ REZULTATUS?
Po susitikimo rezultatą „Mano iMATCH“ skyrelyje suveda mačą laimėjusi pora.
KAIP KEIČIASI PIRAMIDĖS POZICIJOS LAIMĖJUS ARBA PRALAIMĖJUS?
Kiekviena piramidės pora turi savo numerį, kuris kinta priklausomai nuo sužaistų mačų rezultatų. Laimėjus prieš iškviestą porą, nugalėtoja atsiduria jo vietoje, o pralaimėjusi iš ankstesnės pozicijos nukrenta vienu numeriu žemyn, viena pozicija nukrenta ir visos žemiau esančios poros. Jeigu kviečianti pora pralaimi – visos poros lieka savo piramidės pozicijose.
Iškvietimai, užregistruoti sistemoje prieš lentelės pasikeitimą, lieka galioti, nepaisant porų pozicijų pokyčio (pvz., kviečiančioji pora nukrito į žemesnę eilutę ir jo iškviesta pora yra per dvi eilutes virš jos).
Porų pozicijos po pergalių ar pralaimėjimų piramidėje koreguojamos automatiniu būdu.
AR PO SUŽAISTO MAČO IŠ KARTO GALIMA KVIESTI KITĄ PORĄ ARBA BŪTI IŠKVIESTA?
Kviečiančioji po sužaisto mačo 48 val. neturi teisės nieko kviesti todėl, kad kitos piramidės poros galėtų ją iškviesti. Iškviestajai po mačo skiriamos 48 val. neliečiamumo tam, kad turėtų galimybę išsikviesti kitą porą.
KAIP DAŽNAI REIKIA ŽAISTI PIRAMIDĖS MAČUS?
Rekomenduojama 3 – 4 mačai per mėnesį.
PIRAMIDĖS FINALINIS TURNYRAS. KAS GALI DALYVAUTI?
Į Piramidės finalinį turnyrą kviečiamos žaidėjų poros pagal užimtas pozicijas piramidėje. Žaidėjai suskirstomi į „DIDŽIOSIOS PIRAMIDĖS“ ir „IŠŠŪKIO“ turnyrus. Finaliniame turnyre nedalyvavę žaidėjai krenta žemiau „Didžiosios“ arba „Iššūkio“ piramidės finalinio turnyro dalyvių.
Turnyro organizatorius pasilieka teisę keisti piramidės finalų taisykles.
DIDŽIOSIOS PIRAMIDĖS FINALINIS TURNYRAS
„Didžiosios piramidės“ finalo turnyre dalyvauja 24 žaidėjų poros. Finaliniame turnyre nedalyvavusios poros krenta žemiau didžiosios piramidės finalinio turnyro dalyvių. Jeigu viena iš žaidėjų porų negali dalyvauti (pvz.: 8 poziciją užimanti žaidėjų pora) piramidės finaliniame turnyre, vietoje jos į turnyrą kviečiama pora, esanti žemiau 24 pozicijos (pvz.: 25 poziciją užimanti žaidėjų pora).
„IŠŠŪKIO“ TURNYRAS
„Iššūkio“ turnyre dalyvauja 12 žaidėjų porų, esančių žemiau „Didžiosios piramidės“ finalinio turnyro dalyvių. Iššūkio finale nedalyvavusios poros krenta žemiau dalyvavusių.
Turnyro kontaktiniai asmenys: Oskaras Kalinauskas +370 638 86032; Živilė Sutavičienė +370 698 19543