FANŲ PADELIO KLUBO RUDENS TĘSTINIS DVEJETŲ TURNYRAS „FANŲ PADELIO KLUBO TAURĖ“ su VIBRAMEDICA

Pirmas etapas – varžybos grupėse (nuo rugsėjo 10 d. iki spalio 20 d.);
Antras etapas –  atkrintamasis (nuo spalio 25 d. iki lapkričio 15 d.);
Trečias etapas – Finalinis turnyras (lapkričio 18 d., penktadienis nuo 17 val.)

REGISTRACIJA IR VARŽYBŲ DALYVIAI

REGISTRACIJA iki rugsėjo 9 d. 22 val.

Norint dalyvauti turnyre reikia:

  • prisijungti iMATCH svetainėje ir užpildyti asmeninės registracijos anketą;
  • pasirinkite turnyrą, kuriame planuojate dalyvauti;
  • nurodyti partnerį, kuris irgi turi būti užsiregistravęs svetainėje. Jeigu neturite partnerio, tačiau norite dalyvauti turnyre, rašykite info@imatch.lt arba skambinti 8-699 74076 (Martynas);
  • pasirinkti lygį, kuriame norite žaisti: LIGHT (C-, C), MIDDLE (C+, B), HARD (B+, A.);
  • sumokėti starto mokestį 30 EUR/asm. Mokestis mokamas registracijos metu;
  • įmokos gavėjas VšĮ „Tenisas kitaip“,  a. s. LT044010051005342987, mokėjimo paskirtis: Fanų padelio klubo taurė.

LIGHT ir MIDDLE lygiuose varžosi pradedantys ir vidutinio pajėgumo padelio mėgėjai, kurie nedalyvauja Lietuvos čempionatuose, neturi profesionalo patirties.

Organizatorių sprendimu LIGHT ir MIDDLE lygiai gali būti apjungti.

HARD lygis yra skirtas aukštesnio ir aukščiausio pajėgumo padelio žaidėjams, netaikant jokių apribojimų.

Partnerio keitimas turnyro eigoje draudžiamas. Bet kuriam iš partnerių atsisakius ar negalint tęsti turnyro dėl bet kokių priežasčių, laikoma, kad iš turnyro pasitraukė abu poros žaidėjai.

VARŽYBŲ TAISYKĖS

Varžybų susitikimai vyksta pagal oficialias Tarptautinės padelio teniso federacijos taisykles.

Mačai žaidžiami iki dviejų laimėtų setų t.y esat setais rezultatui 1/1, žaidžiamas trečias pilnas setas. Geime esant rezultatui 40/40 žaidžiamas „Auksinis taškas“.

Registruotis į turnyrą gali bet kokio amžiaus dalyviai be jokių pilietybės ar gyvenamosios vietos apribojimų. Mačų žaidimo vieta – Fanų padelio arena, Metalo g. 2, Vilnius.

Už aikštelę ir kamuolius mačo dalyviai susimoka lygiomis dalimis.

Varžyboms teisėjauja patys žaidėjai;

Mačo laimėtojų pora įveda rezultatą, prisijungus iMATCH svetainėje  https://imatch.lt/,  MANO iMATCH skyrelyje MANO MAČAI paskyroje.

VARŽYBŲ STRUKTŪRA

Turnyras susideda iš 3 etapų.

  • varžybos grupėse;
  • atkrintamasis etapas;
  • finalinis turnyras.

VARŽYBOS GRUPĖSE

Dalyviai burtų keliu suskirstomi į grupes, kuriose varžosi tarpusavyje. Užimta vieta grupėje nustatoma pagal surinktus taškus. Už pergalę skiriamas 1 taškas, už pralošimą – 0 taškų. Nesužaidus mačo dėl traumos ar kitų aplinkybių (esant abipusei kaltei) skiriama 0 taškų (pralaimėjimas be žaidimo) abiem poroms. Nesužaidus mačo dėl vienos poros kaltės – tai porai skiriama 0 taškų (pralaimėjimas), o kitai porai užskaitoma pergalė (techninis laimėjimas) rezultatu 1:0 ir skiriamas 1 taškas.

Techninis laimėjimas (rezultatu 1:0) užskaitomas kaip sužaistas mačas, tačiau techninis pralaimėjimas (0:1) vertinamas kaip nesužaistas mačas.

Kai nėra akivaizdžios vieno žaidėjo kaltės dėl nesužaisto mačo, abiems skiriama „B/Ž“ (pralaimėjimas be žaidimo) ir po 0 taškų.

Jeigu mačas yra suderintas, bet neįvyksta ar yra atšaukiamas, dėl vieno iš žaidėjų kaltės (vienos poros kaltės), bendru sutarimu žaidėjai gali sužaisti mačą kitu metu iki nurodyto etapo pabaigos. Jeigu nepavyksta sužaisti mačo kitu metu, užskaitomas techninis pralaimėjimas atšaukusiai mačą porai rezultatu 0/1. Rezultatą visuomet
suveda mačą laimėjusi pora (poros atstovas).

Jeigu vienas iš priešininkų vėluoja į mačą 15 minučių ar daugiau nuo sutarto laiko, tuomet mačui dar neprasidėjus laukiantis dalyvis (dalyvių pora) privalo informuoti apie pritaikomą sąlygą vėluojančiam dalyviui (vėluojančiai porai), pasirinkdamas bet kurį iš šių galimų variantų:

  • užskaityti 1 geimą už kiekvieną pavėluotą 15 min. (pvz.: po 15 min. rezultatas geimais 1:0 laukiančiųjų naudai, po 30 min. rezultatas geimais 2:0) ir, jeigu žaidėjas vėluoja daugiau nei 45 min., užskaityti pralaimėjimą vėluojančiai porai;
  • užskaityti  pralaimėjimą vėluojančiai porai. Jeigu žaidėjai nespėjo pabaigti mačo (1 val. 30 min) ir jiems nepavyksta susitarti dėl mačo pratęsimo kitu laiku, vėlavusiai porai užskaitomas techninins pralaimėjimas.
  • nekreipti dėmesio į vėlavimo faktą;

Jeigu žaidėjai nespėjo pabaigti mačo per mačui skirtą laiką (1 val. 30 min.) ir jiems nepavyksta susitarti dėl mačo pratęsimo kitu laiku, jie gali:

  • susitarti kam turi būti fiksuota pergalė ir susisiekti su platformos administratorium info@imatch.lt dėl nebaigto mačo rezultato įvedimo;
  • fiksuoti rezultatą B/Ž (be žaidimo), jeigu nepavyksta susitarti kuriai pusei turi būti fiksuojama pergalė;
  • įskaityti techninį pralaimėjimą, jeigu viena pusė nesuinteresuota pabaigti mačo, ignoruoja kvietimus ir nesiūlo alternatyvų.

Grupėje surinkus po lygiai taškų tarp dviejų porų, užimta pozicija apskaičiuojama sekančiai:

  • pagal sužaistų mačų skaičių. Daugiau mačų sužaidusi pora reitinguojama aukščiau.
  • pagal tarpusavyje sužaisto mačo rezultatą.

Grupėje surinkus po lygiai taškų tarp trijų ar daugiau porų, užimta pozicija apskaičiuojama sekančiai:

  • pagal sužaistų mačų skaičių. Daugiau mačų sužaidusi pora reitinguojama aukščiau.
  • pagal laimėtų setų procentą (laimėti setai/iš viso žaista setų). Mačo trečiasis setas t.y. „Tie-break“ setas skaičiuojamas kaip vienas setas.
  • pagal laimėtų geimų procentą (laimėti geimai/iš viso žaista geimų). Vietoj trečiojo seto žaistas „Tie-break“ iki dešimt taškų į laimėtų geimų procento skaičiavimą neįtraukiamas.
  • likus dviem vienodoms poroms lyginamas jų tarpusavyje žaisto mačo rezultatas.

ATKRINTAMASIS ETAPAS

Poros nesužaidusios pusės grupės mačų į antrą etapą nepatenka. Atkrintamųjų varžybų lentelės sudaromos pagal pirmo etapo grupėse rezultatus: užimta vieta grupėje, sužaistų mačų skaičius, surinktų taškų grupėje skaičius, laimėtų mačų santykis, laimėtų setų santykis, laimėtų geimų santykis.

Atkrintamojo etapo pagrindinė lentelė žaidžiama laikantis nurodytų datų ir terminų. Pusfinaliai ir finalai žaidžiami Finaliniame turnyre.

Atkrintamajame etape pralaimėjusi pora pasirodymą turnyre baigia. Paguodos žaidimai neorganizuojami.

FINALINIS TURNYRAS IR APDOVANOJIMAI

Į Finalinį turnyrą patenka TOP 4 poros iš kiekvieno lygio (LIGHT, MIDDLE, HARD).

FINALINIS TURNYRAS NEMOKAMAS.

Turnyro organizatorius pasilieka teisę keisti taisykles, varžyboms skirtą laiką, terminus iš anksto apie tai informavus žaidėjus.

VARŽYBŲ TVARKARAŠTIS

Varžybų mačai vyksta pagal iš anksto sudarytą tvarkaraštį, kuris skelbiamas iMATCH svetainėje „Mano iMATCH“ skyrelyje „Mano Mačai“.

Kiekvienam mačui sužaisti skiriama nuo 3 iki 14 dienų.

Grupių etapo tvarkaraštis yra pagalbinė priemonė derinant varžybų laiką. Abipusiu susitarimu varžybos gali būti perkeliamos į kitą datą, nei nurodyta tvarkaraštyje, tačiau labai rekomenduojame jo laikyti, kad visi mačai nesukristų į paskutinę etapo savaitę.

Atkrintamųjų varžybų tvarkaraščio ir terminų reikia laikytis taip kaip nurodyta Mano iMatch skyrelyje ir tik abipusiu susitarimu poros gali perkelti mačą vėliau nustatyto termino, jeigu kito rato priešininkai sutinka ir jei nauja sutarta data yra ne vėlesnė nei kito rato terminas minus 2 dienos.

Varžybų organizatorius pasilieka teisę keisti varžybų tvarkaraštį ir taisykles.

TECHNINIS LAIMĖJIMAS/PRALAIMĖJIMAS

Jeigu nepavyksta susiderinti mačo dėl vieno iš žaidėjų kaltės (vienos poros0, teisėjų sprendimu gali būti skiriamas techninis laimėjimas/pralaimėjimas, tačiau tik tuo atveju, jeigu žaidėjas ne vėliau kaip likus 5 dienom iki termino pabaigos siūlė varžovams bent dvi varžybų datos/laiko alternatyvas ir abiems jis atsisakė, neatsiliepė, nereagavo į kvietimus.
Mačui laikas turi būti siūlomas nurodytu tinkamu mačui laiku (nurodytas žaidėjo profilyje) ir likus bent 3 dienom iki susitikimo.
Tokiu atveju žaidėjas (žaidėjų pora), kuris siūlė žaisti turi pranešti turnyro organizatoriams e-paštu info@imatch.lt apie susiklosčiusią situaciją ne vėliau kaip iki termino pabaigos. Mačų derinimas paskutinėm dienom galimas tik abipusiu sutarimu. Mačų derinimas pasibaigus terminui galimas tik abipusiu susitarimu ir pritarus varžybų organizatoriui.

APDOVANOJIMAI

Turnyro 1, 2, 3 vietų nugalėtojai apdovanojami turnyro taurėmis ir rėmėjų įsteigtais prizais.

KONTAKTAI IR INFORMAVIMAS:

Oficiali Turnyro informavimo priemonė yra internetinė svetainė http://imatch.lt.

Internetinėje svetainėje http://imatch.lt. talpinama visa informacija apie turnyrą: taisyklės ir jų pakeitimai, lentelės, žaidėjai, mačų rezultatai, naujienos ir kt.

Paskelbus informaciją svetainėje, laikoma, kad visi turnyro dalyviai yra informuoti;

Kontaktinis el. pašto adresas yra info@imatch.lt;