ŽIEMOS VYRŲ DVEJETŲ TĘSTINIS TURNYRAS

Pirmasis etapas – varžybos grupėse vyks nuo sausio 12 d.  iki kovo 6 d.

Antrasis etapas – atkrintamasis etapas vyks nuo kovo 9 d. iki balandžio 6 d.

Trečias etapas – Finalinis turnyras balandžio 9 d. patenka 4 poros iš kiekvieno lygio.

REGISTRACIJA IR VARŽYBŲ DALYVIAI

Registracija iki SAUSIO 10 d.

Norint dalyvauti turnyre reikia:

  • prisijungti iMATCH svetainėje ir užpildyti asmeninės registracijos anketą.
  • pasirinkite turnyrą, kuriame planuojate dalyvauti;
  • nurodyti partnerį, kuris irgi turi būti užsiregistravęs svetainėje;
  • pasirinkti lygį, kuriame norite žaisti: MIDDLE ar HARD;
  • sumokėti starto mokestį 30 EUR/asm. Mokestis mokamas registracijos metu.
  • įmokos gavėjas VšĮ „Tenisas kitaip“,  a. s. LT404010051003351220, mokėjimo paskirtis: tęstinis dvejetų turnyras.

Turnyro organizatorius pasilieka teisę neregistruoti dalyvio ar dalyvių poros, net jeigu ji ir atitinka dalyviams keliamus reikalavimus, nenurodant atsisakymo priežasčių;

Dalyvių porai, vieną kartą 1 etapo metu turnyro eigoje, leidžiama pakeisti partnerį dėl svarios priežasties. Naujas poros žaidėjas turi būti panašaus lygio. Organizatoriai pasilieka teisę atsisakyti keisti poros žaidėją.

VARŽYBŲ TAISYKĖS

Varžybų susitikimai vyksta pagal oficialias ITF taisykles, jeigu nuostatai nenumato kitaip;

Mačai žaidžiami iki dviejų laimėtų setų. Trečias setas „tie-break“ iki dešimt taškų, žaidėjams sutarus gali būti žaidžiamas pilnas setas.

Žaidimai vyksta bet kuriose Vilniaus miesto uždarose ar atvirose teniso aikštelėse. Vykstant nesutarimams dėl aikštelės pasirinkimo, varžovai turi vadovautis šiais prioritetais:

  • vasaros sezono metu mačai vyksta lauko aikštelėse;
  • aikštelės dangos pasirinkimui pirmenybė teikiama sekančiai – gruntas, hardas, dirbtinė žolė, kilimas, guma/plastikas, medis.

Susitikimų vieta ir laikas derina tarpusavyje.

Už aikštelę ir kamuolius mokama lygiomis dalimis.

Varžyboms teisėjauja patys žaidėjai;

Mačo laimėtojas įveda rezultatą iMATCH svetainėje.

VARŽYBŲ STRUKTŪRA

Turnyro dalyviai pagal pajėgumą suskirstomi į lygius:  MIDDLE ir HARD.

Turnyras susideda iš 3 etapų.

  • varžybos grupėse;
  • atkrintamasis etapas;
  • NEMOKAMAS FINALINIS turnyras (4 poros iš kiekvieno lygio).

VARŽYBOS GRUPĖSE

Dalyviai burtų keliu suskirstomi į grupes, kuriose varžosi tarpusavyje. Užimta vieta grupėje nustatoma pagal surinktus taškus. Už pergalę skiriamas 1 taškas, už pralošimą – 0 taškų. Nesužaidus varžybų del traumos ar kitų aplinkybių skiriama  0 taškų. Nesužaidus mačo dėl vienos poros kaltės – tai porai skiriama 0 taškų, o kitai užskaitoma pergalė (techninis laimejimas) 1/0 ir 1 taškas.

Techninis laimėjimas (1:0) užskaitomas kaip sužaistas mačas, tačiau techninis pralaimėjimas (0:1) traktuojamas kaip nesužaistas mačas.

Kai nėra akivaizdžios vienos poros kaltės dėl nesužaisto mačo, abiems poroms skiriama „B/Ž“ (be žaidimo) ir po 0 taškų.

Jeigu mačas yra suderintas, bet neįvyksta ar yra atšaukiamas likus mažiau nei 48 val., dėl vieno iš žaidėjų kaltės, bendru sutarimu žaidėjai gali sužaisti mačą iki nurodyto etapo pabaigos. Laiku ir aikštele rūpinasi mačą atšaukusi pora. Jeigu nepavyksta sužaisti mačo, užskaitomas techninis pralaimėjimas porai atšaukusiai sutartą mačą rezultatu 0/1. Rezultatą, bendra nustatyta tvarka, suveda mačo laimėtojas.

Jeigu žaidėjai nespėjo pabaigti mačo ir jiems nepavyksta susitarti dėl mačo pratęsimo kitu laiku, jie gali susisiekti su platformos administratorium info@imatch.lt ir fiksuoti nebaigto mačo rezultatą. Daugiau geimų laimėjusi pora yra mačo nugalėtoja. Jeigu žaidėjams nepavyksta susitarti nebaigto mačo rezultato įvedimo ar mačo nugalėtojo – abiems poroms fiksuojamas rezultatas B/Ž.

Grupėje surinkus po lygiai taškų tarp dviejų porų, užimta pozicija apskaičiuojama sekančiai:

  • pagal sužaistų mačų skaičių. Daugiau mačų sužaidusi pora reitinguojama aukščiau.
  • pagal tarpusavyje sužaisto mačo rezultatą.

Grupėje surinkus po lygiai taškų tarp trijų ar daugiau porų, užimta pozicija apskaičiuojama sekančiai:

  • pagal sužaistų mačų skaičių. Daugiau mačų sužaidusi pora reitinguojama aukščiau.
  • pagal laimėtų setų procentą (laimėti setai/iš viso žaista setų). Mačo trečiasis setas t.y. „Tie-break“ setas skaičiuojamas kaip vienas setas.
  • pagal laimėtų geimų procentą (laimėti geimai/iš viso žaista geimų). Vietoj trečiojo seto žaistas „Tie-break“ iki dešimt taškų į laimėtų geimų procento skaičiavimą neįtraukiamas.
  • likus dviem vienodoms poroms lyginamas jų tarpusavyje žaisto mačo rezultatas.

ATKRINTAMASIS ETAPAS

Poros nesužaidusios pusės grupės mačų į antrą etapą nepatenka (atsižvelgiant į aplinkybes gali būti taikomi išimties atvejai). Poros surinkusios 0 taškų į antrą etapą nepatenka.

Atkrintamųjų varžybų lentelės sudaromos pagal pirmo etapo grupėse rezultatus: užimta vieta grupėje, sužaistų mačų skaičius, surinktų taškų grupėje skaičius, laimėtų mačų santykis, laimėtų setų santykis, laimėtų geimų santykis.

Į antrą etapą patenka:

MIDDLE 20 porų.

HARD 24 poros.

Atkrintamojo etapo lentelė žaidžia iki pusfinalių. Privaloma laikyti nurodytų laiko terminų. Pusfinaliai ir finalai žaidžiami Finaliniame turnyre.

PAGUODOS TURNYRAS

Poros pralaimėjusios pirmąjį atkrintamojo etapo mačą patenka į paguodos turnyro lentelę.  Paguodos turnyras žaidžiamas iki pirmo pralaimėjimo. Paguodos turnyro nugalėtojai apdovanojami Finalinę turnyro dieną.

Paguodos turnyro lentelės skelbiamos kovo 18 – 19 d.

FINALINIS TURNYRAS

Į Finalinį turnyrą patenka po 4 poros iš kiekvieno lygio. 

FINALINIS TURNYRAS NEMOKAMAS.

Porai atsisakius žaisti finaliniame turnyre, organizatoriaus sprendimu į jos vietą gali patekti kita atkrintamosiose varžybose pralaimėjusi pora arba sutarta kitaip.

Turnyro organizatorius pasilieka teisę keisti taisykles, varžyboms skirtą laiką, terminus iš anksto apie tai informavus žaidėjus.

VARŽYBŲ TVARKARAŠTIS

Varžybų mačai vyksta pagal iš anksto sudarytą tvarkaraštį, kuris skelbiamas iMATCH svetainėje „Mano iMATCH“ skyrelyje „Mano Mačai“.

Kiekvienam mačui sužaisti skiriama nuo 8 iki 14 dienų.

Tvarkaraštis yra pagalbinė priemonė derinant varžybų laiką. Rekomenduojame laikytis tvarkaraščio. Abipusiu susitarimu varžybos gali būti perkeliamos į kitą datą, nei nurodyta tvarkaraštyje.

Varžybų organizatorius pasilieka teisę keisti varžybų tvarkaraštį ir taisykles.

TECHNINIS LAIMĖJIMAS/PRALAIMĖJIMAS

Jeigu nepavyksta susiderinti mačo dėl vieno iš žaidėjų kaltės, teisėjų sprendimu gali būti skiriamas techninis laimėjimas/pralaimėjimas, tačiau tik tuo atveju, jeigu žaidėjas ne vėliau kaip likus 5 dienom iki termino pabaigos siūlė varžovams bent dvi varžybų datos/laiko alternatyvas ir abiems jis atsisakė, neatsiliepė, nereagavo į kvietimus.
Mačui laikas turi būti siūlomas nurodytu tinkamu mačui laiku (nurodytas žaidėjo profilyje) ir likus bent 3 dienom iki susitikimo.
Tokiu atveju žaidėjas, kuris siūlė žaisti turi pranešti turnyro organizatoriams e-paštu info@imatch.lt apie susiklosčiusią situaciją ne vėliau kaip iki termino pabaigos. Mačų derinimas paskutinėm dienom galimas tik abipusiu sutarimu. Mačų derinimas pasibaigus terminui galimas tik abipusiu susitarimu ir pritarus teisėjui.

APDOVANOJIMAI

Turnyro 1, 2, 3 vietų, bei Mažojo finalo nugalėtojai apdovanojami turnyro taurėmis ir rėmėjų įsteigtais prizais.

KONTAKTAI IR INFORMAVIMAS:

Oficiali Turnyro informavimo priemonė yra internetinė svetainė http://imatch.lt.

Internetinėje svetainėje http://imatch.lt. talpinama visa informacija apie turnyrą: taisyklės ir jų pakeitimai, lentelės, žaidėjai, mačų rezultatai, naujienos ir kt.

Paskelbus informaciją svetainėje, laikoma, kad visi turnyro dalyviai yra informuoti;

Kontaktinis el. pašto adresas yra info@imatch.lt;